Waar vind een goochelaar zijn materiaal?

Een goochelaar zijn is één ding, maar hiervoor heb je natuurlijk wel de nodige materialen en hulpmiddelen nodig. Boeken, naslagwerken, dvd’s, doeken, kaarten en ga zo maar verder: goochelen vergt specifieke zaken, die je niet zo maar in de eerste de beste winkel terugvindt. Daarom somt Simplemagic.be alvast graag enkele handige plaatsen voor je op, waar je gegarandeerd zal vinden wat je zoekt!

Wat heb je als beginnend goochelaar nodig?

Als je net begint met goochelen dan heb je allereerst nood aan de nodige hulpmiddelen om jezelf te trainen en om al je favoriete trucs te oefenen. Zo heb je bijvoorbeeld zeker en vast wel iets aan goede lectuur en de meest ideale naslagwerken. Wie weet kan je ook eens kijken in de bibliotheek bij de goochelboeken? Een beetje achtergrond over bekende goochelaars kan nooit kwaad! Ook Google is hierbij een goede vriend.

Bovendien kan je niet alleen gaan snuisteren tussen de boeken, maar kan je ook beginnen met het kijken naar dvd’s. Deze laten heel vaak trucs zien tot in detail, waardoor je goed kan zien hoe een truc in elkaar zit. Deze zitten ook boordevol tips en tricks, ideaal voor een beginner! Hier heb je veel meer aan dan het eerste het beste trucje dat je vindt in een budgetwinkeltje en dat na enkele keren proberen achteraan in je kast belandt. Ben je echter op zoek naar echte accessoires (en trucs), dan is het best dat je echt een bezoekje brengt aan een speciaalzaak. Ook online kan je hiervoor terecht, maar het zie je de trucs in reallife, dan zal je je zeker nooit miskopen!

Enkele speciaalzaken voor een goochelmateriaal

Wie wil leren goochelen moet klein beginnen en het meest ideale attribuut om mee te beginnen is een boek kaarten. Belangrijk bij kaarten is uiteraard dat ze heel flexibel zijn en dus goed ‘bewerkbaar’. Je zou er op het eerste zicht niet aan denken, maar de beste kaarten (ofwel ‘decks’) vind je eenvoudig in gespecialiseerde online winkels. De Bicycle decks van Pokerhandel.be zijn bijvoorbeeld een goede keuze, maar ook bij Playingcardstore.eu vind je een bijzonder groot assortiment van goede goochelkaarten! Toch gaan ook veel goochelaars terecht bij een lokale kartonnage waar ze speciale elementen zelf laten maken.

Als je even rondvraagt bij collega-goochelaars, dan zal je waarschijnlijk wel eens de naam Mike Leroy horen vallen. En terecht, want dit is een echte aanrader! De winkel bevindt zich in Boom en ligt boordevol goochelmateriaal, clown artikelen, schmink en andere benodigdheden. Mike Leroy is zelf clown en goochelaar en kan je bijgevolg alle tips en adviezen geven die een beginnend goochelaar zich wensen kan!

Een ander goed adres is Select Magic in Ieper. Dit is een prachtige, grote winkel, die echt alles voorhanden heeft wat een goochelaarshart begeert. Van kostuums tot naslagwerken: Select Magic heeft het allemaal. Tot slot is er ook nog Tabasco Magic in Antwerpen, waar je ook diverse goocheltrucs kan terugvinden. Van munten tot mentale trucs, van kaartentrucs tot goochelboeken: een beginnende goochelaar kan zich hier werkelijk blauw kopen, dus wees gewaarschuwd!

Ga op verkenning bij diverse clubs en verenigingen

Ben je een beginner en ben je echt op zoek naar de ultieme tips? Dan kan je altijd je stoutste schoenen aantrekken en op zoek gaan naar een goochelaar in je buurt. Slaag je erin hem te ontmoeten, dan neemt hij je misschien mee naar zijn favoriete adressen en heb je er in ieder geval een leerrijke vriend bij! Bovendien bestaan er ook diverse goochelverenigingen en goochelclubs. Misschien vind je er hier wel eentje in je buurt. Misschien kan je je aansluiten of heb je de kans om echte professional in het echt bezig te zien. Ze kunnen je helpen met diverse moeilijkheden, zoals hoe je moet omgaan met podiumvrees en hoe je je publiek het beste kan bedotten!

Veel succes!