Enkele trucs die je zelf eenvoudig kan leren

Goocheltrucs zijn geweldig. Je bewondert de uitvoerder altijd opnieuw en je bent jaloers, omdat je het zelf niet kan. Wil je hier definitief komaf mee maken en ook wel eens pronken met een leuke truc? Oefen dan eens op de onderstaande twee en verbaas weldra zelf je familie en vrienden met een leuke act! Veel succes.

De truc met de vier koningen

Benodigdheden: één kaartspel

De drie koningen van het kaartspel zijn op zoek naar de vierde koning. Begin je act dus met andere woorden met een leuk verhaal dat de drie koningen een plan hebben om hun vriend op te sporen! Haal op voorhand de vier koningen uit het kaartspel en werk de volgende stappen één voor één uit:

  • Leg één koning bovenaan je stapel en laat de andere drie zien aan je publiek. Steek echter stiekem een kaart achter de tweede koning en zorg ervoor dat niemand dit te zien krijgt
  • Dan begint de werkelijke truc: steek de eerste koning aan de onderkant van het kaartspel
  • Steek de tweede koning (dus eigenlijk je willekeurige kaart en niet de koning!) in het midden van het kaartspel
  • Laat de derde koning helemaal bovenaan het spel liggen
  • Leg nu de onderste helft van het kaartspel op de bovenste helft. Op deze manier liggen alle koningen al tezamen.
  • Laat de toeschouwers de verenigde koning zien, door het volledige kaartspel om te draaien en ze in een waaier uit te spreiden.

Bij deze truc is het van belang om een leuk verhaal te bedenken, zodat je toeschouwers geboeid kunnen luisteren naar een verhaal over koningen die op zoek zijn naar hun vriend.

De truc met de dobbelstenen

Bij deze truc schrijf je als goochelaar een getal op een papier. De toeschouwers gooien dan met 3 dobbelstenen en deze getallen vormen precies het gehele getal dat je hebt voorspeld! Hier is hoe het werkt:

  • Schrijf op een papiertje nummer 18 (dus jouw voorspelling). Vouw het op en leg het in het midden van de tafel, zichtbaar voor je hele publiek.
  • Laat één van de kijkers 3 dobbelstenen gooien en laat hem de geworpen getallen van groot naar klein opschrijven (bijvoorbeeld 5, 4, 3 ofwel 543). Let op: het moeten drie verschillende getalen zijn!
  • Vraag daarna om het van het getal het omgekeerde af te trekken (bijvoorbeeld 543 min 345)
  • Tot slot laat je hem of haar de drie getallen optellen en wat blijkt? De som hiervan is 18! Net zoals blijkt op het papiertje, dat de toeschouwers zelf mogen openen. De ultieme truc is: eender welke 3 getallen de kijker gooit, ze zullen altijd het nummer 18 vormen!