De bekendste goochelaars van de wereld

Goochelaars worden altijd bewonderd. Ze slagen erin om trucs uit te voeren waarbij je niet begrijpt wat er gebeurt. Ze zijn haast ongrijpbaar, onbegrijpelijk, mystiek. Nu zijn vandaag de dag de allergrootste goochelaars verleden tijd, maar hun kunsten lang nog niet. Simplemagic.be somt hieronder enkele groten voor je op, zodat je alvast kan leren van de allerbeste!

De allergrootste goochelaar – Harry Houdini

Harry Houdini was geen lang leven beschoren (1874-1926) was een Amerikaans-Hongaars stuntman en illusionist en ging door het leven als Erik Weisz. Hij werd wereldberoemd, dankzij zijn stunt waarbij de lokale politie werd uitgedaagd om hem de boeien in te slaan. Het resultaat ? Hij wist zich uiteraard gemakkelijk los te maken. Het gevolg ? De bijnaam Harry Handcuff Houdini.

Zijn repertoire bleef hier echter niet bij en groeide al snel uit tot een ongekende omvang. Hij waagde zich aan de meest gevaarlijke acts, zoals zich laten vastketenen aan wolkenkrabbers of zich geboeid laten zakken in een kooi onder water. Een leuk weetje : tijdens zijn carrière ontmoette hij zijn vrouw, die hem de rest van zijn leven vergezelde als én soulmate én assistente bij zijn trucs.

De tweede grootste goochelaar – David Copperfield

Ook David Copperfield is slechts een schuilnaam. Copperfield is namelijk geboren met de naam David Seth Kotkin en begon met goochelen op twaalfjarige leeftijd. Reeds op zestienjarige leeftijd gaf hij bovendien al les in goochelen aan de Universiteit in New York !

1982 wordt gezien als het jaar dat zijn carrière bepaalde, aangezien hij hierin meedeed aan project ‘Project Magic’, dat een rehabilitatieprogramma betrof voor gehandicapte kinderen. Dankzij Copperfield werden zowel hun sociale als hun motorische vaardigheden gestimuleerd, wat uiteraard meer dan bijdroeg aan hun zelfbeeld. Copperfield blijft ons echter verbazen met spectaculaire acts, zoals het doen verdwijnen van het Vrijheidsbeeld in New York en het dwars doorheen wandelen door de Chinese muur.

De derde grootste goochelaar – Dynamo

Ok, misschien is hij niet de derde grootste goochelaar ter wereld, maar hij is wel de sensatie van de jongste jaren in de goochelwereld. Steven Frayne – of Dynamo – reist de hele wereld af op zoek naar unieke trucs om mensen keer op keer te verbazen. Hij is hierbij te zien op Discovery Channel, ideaal als je zijn acts wilt bewonderen. Nu Discovery in 8k resolutie gaat uitzenden was dat voor mij meteen genoeg reden om een nieuwe 8k tv te kopen, speciaal in de hoop om ALLE details mee te hebben!

Hij leerde het goochelen van zijn grootvader en heeft zijn artiestennaam verkregen, omdat hij hiphop en dance verwerkt in vele van zijn optredens. Wie weet ken je hem wel van de truc waarbij hij de nieuwe songtekst weet de raden van Ian Brown (zanger van de alternatieve rockband Stones Roses) of van de act waarbij hij een gsm transporteert in een bierflesje ? Dynamo is zeker de moeite om te bestuderen en te volgen !